400 g perziken op siroop uit blik
400 ml volle melk
200 ml ongeklopte slagroom (40 % vet)
8 bolletjes vanilleroomijs
Doe de perziken samen met enkele eetlepels siroop in een
mengkom en mix met een staafmixer.
Voeg de melk, de slagroom en het vanilleroomijs toe en mix
tot een gladde massa.
Vervang het vanilleroomijs door perzikroomijs. Gebruik rijpe verse perziken en rietsuikersiroop in plaats van
perziken op siroop uit blik.
Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.
De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.