Pikante aardbeisalade

De aardbeien maken dit recept op en top zomers, de combinatie van groenten en fruit op en top gezond… Samen brengen ze een waaier van zogenaamde ‘bioactieve stoffen’ aan, die een rol lijken te spelen in kankerpreventie. Hoe meer variaties en combinaties van groenten en fruit, soorten, en kleuren, hoe beter!

Gezonde weekrecepten, Zomer, Salades, Vegetarisch

Ingrediënten 4 personen

500 g aardbeien
1 komkommer, in schijfjes
1 krop sla, bv. ijsbergsla
2 abrikozen
3 el citroensap
3 el witte wijn
2 el (zonnebloem of maïs)olie
½ bosje peterselie
(4 blaadjes citroenkruid)
witte peper, snuifje zout

Bereidingswijze

Was de aardbeien, laat ze uitlekken, verwijder de steeltjes en verdeel ze in twee. Leg de abrikozen even in kokend water, zodat u de schil makkelijk kan verwijderen. Snij de abrikozen in twee en verwijder voorzichtig de pit. Snij ze in kleine partjes. Schik fruit en groenten mooi op de borden, op een bedje van sla. Meng het citroensap met de wijn, de olie, peper, kruiden en een snuifje zout. Overgiet met de vinaigrette net voor het opdienen. Serveer met brood.

Tips:

  • Je kan deze salade ook serveren met yoghurtdressing, waarbij je yoghurt mengt met het citroensap, de peper, de kruiden en een beetje zout.
  • Dit recept is ook op het einde van het aardbeiseizoen ideaal, als de aardbeikwaliteit wat vermindert. Interessant voor aardbeiliefhebbers die er maar niet genoeg van krijgen…