20 min

Pompelmoes met kwark

Met deze originele combinatie geniet je van een heerlijk fruitdessert in herfst en winter. Het hele jaar door dagelijks fruit eten is immers een must in kankerpreventie. Varieer ook zoveel mogelijk je keuzes. Door de seizoenen te volgen is dat makkelijk.

Herfst, Winter, Gezonde weekrecepten, Vegetarisch, Nagerechten & tussendoortjes

Ingrediënten 4 personen

  • 2 pompelmoezen (*)
  • 200 g kwark
  • 2 el suiker
  • 1 tros druiven

Bereidingswijze

Snijd de pompelmoezen in tweeën, lepel ze leeg en snijd het vruchtvlees in blokjes. Haal de witte velletjes eraf en vang het sap op.

Meng de kwark met de suiker. Vermeng met het sap en de blokjes pompelmoes. 

Vul de halve pompelmoezen met dit mengsel en garneer met de druiven.

Dien goed koel op.

(*) Pompelmoes kan de werking beïnvloeden van meer dan 50 courante geneesmiddelen. Check dus de bijsluiter of stel de vraag aan uw arts.