Pompoensoep

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
 
Energie: 386 kcal - Eiwitten: 17.9 g (voedingswaarde per portie)
Bijvoeding, Herfst, Recepten bij kanker, Soepen, Vegetarisch

Ingrediënten

(1 portie)
  • 1 (zelfgemaakte) drinkvoeding met neutrale smaak
  • 1 kleine pompoen of een stuk van een grote pompoen
  • 1/2 knolselder
  • 2 rode paprika's
  • 2 uien
  • 2 lookteentjes
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 takje tijm
  • basilicum
  • cayennepeper 

Bereidingswijze

Haal het vruchtvlees uit de pompoen. Snijd de groenten in stukken. Doe alles in een grote kookpot en zet net onder water. Voeg de bouillonblokjes toe samen met de tijm, de kruidnagel en de laurierblaadjes. Laat alles koken tot het gaar is. Verwijder de laurierblaadjes, kruidnagel en tijm. Mix de soep en voeg dan de drinkvoeding toe (niet meer laten koken!). Breng op smaak met basilicum en cayennepeper.

Bewaartips 

Bewaar ze maximaal 3 dagen goed afgedicht in de koelkast (temperatuur lager dan 7 °C). Klop de soepen voor het opdienen nog eens goed op.

Dit is een recept van Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort. Meer weten over bijvoeding? Hoe gebruiken, hoelang, wat met terugbetaling enz.? Lees er hier alles over.