Portugese caldeirada met koriander

Portugese caldeirada met koriander

Deze Portugese vissoep zit vol gezonde stoffen, door de waaier aan ingrediënten waarvan niets verloren gaat, omdat alles in één pannetje bereid wordt.
Portugese caldeirada met koriander
20MIN. + 30-40MIN. KOOKTIJD
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Visgerecht
Visgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 600 g witte visfilets (lotte, dorade, kabeljauw,...)
  • 6 aardappelen
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 200 ml visfumet
  • 4 el olijfolie
  • 1 bosje koriander
  • 1 mespuntje fijngestampte peterselie
  • peper, een beetje zout

Voorbereiding

Maak de visfilets schoon, ontdoe ze zorgvuldig van alle resterende velsporen en graten. In gelijke stukken snijden.
De aardappelen schillen, de uien schoonmaken en alles fijnsnijden. Optioneel: de tomaten met kokend water overgieten, ontvellen, in schijfjes snijden en ontpitten. De koriander spoelen, drogen en hakken.
Leg in een stoof- of kookpot afwisselend een laag uien, een laag vis, een laag tomaten en als afsluiter een laag aardappelen. Elke laag kruiden met peper, een beetje zout en koriander. De fumet en de olijfolie toevoegen en gedurende 30 à 40 minuten op zacht vuur laten sudderen met deksel.
De schotel is klaar om geserveerd te worden wanneer de bovenste laag aardappelen zacht maar nog knapperig is.
Download de receptenboek

Meer inspiratie