10min. + kooktijd: volgens eigen smaak

Provençaalse gevogeltefilet

Een ‘supersnel klaar’ recept om bij weinig tijd gezond te eten. Interessant in kankerpreventie ook, omwille van de mediterrane ingrediënten, en gevogelte in plaats van rood vlees.

Herfst, Winter, Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Vleesgerechten

Ingrediënten 4 personen

  • 4 gevogeltefilets (kalkoen, kip,…) van 150g

  • 250 ml tomatenpuree

  • 1 el zwarte of groene olijvenpuree (of geplette olijven), eventueel meer naar smaak

  • 4 el olijfolie

  • peper, wat zout

  • enkele olijven voor de garnering

  • pasta, bijvoorbeeld tagliatelle

Bereidingswijze

Kook de pasta gaar.

Meng de tomatenpuree met de olijvenpuree en de helft van de olijfolie.
Zachtjes verwarmen en aan de kant zetten.

Bak het vlees in de pan, in de resterende olijfolie. Breng op smaak met peper en wat zout.

Garneer het vlees met de in stukjes gesneden de olijven. Besprenkel met wat druppels olijfolie. Meng de pasta met de saus en dien op met het vlees.

De saus afzonderlijk opdienen.