30 minuten

Quinoasalade met feta en granaatappelpitjes

Groenten galore in deze salade. En aan vitaminen geen gebrek dus. De kikkererwten en feta zorgen ervoor dat je met een goed gevuld gevoel van tafel gaat.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid)

Diarree, Glutenvrij, Vermoeidheid, Recepten bij kanker, Salades, Vegetarisch, Groenten, Voorgerechten

Ingrediënten

quinoa
50 g
courgette
75 g
paprika
1/4
kikkererwten uit blik
75 g
veldsla/babyspinazie
20 g
granaatappelpitjes
30 g
feta
50 g
sap van een citroen
1/4
peper en zout

Bereidingswijze

1 Kook de quinoa zoals de aanwijzingen op de verpakkingen. Snijd de courgette en paprika in blokjes. Spoel de kikkererwten af. Was de veldsla/babyspinazie. Snijd de granaatappel en haal er de pitjes uit.
2 Doe al deze ingrediënten bij elkaar in een kom en overgiet met citroensap.
3 Scheur de feta in stukjes en voeg toe aan de salade. Breng op smaak met peper en zout.

Dit recept is rijk aan eiwitten en calorieën. Benieuwd naar de juiste hoeveelheid per portie? Download het receptenboekje en je weet het meteen. Wil je liever meteen aan de slag met dit recept? Print het dan meteen uit!