Over ons
Adressengids
Agenda
Nieuws en pers
Jobs
Foto's
Partners
Publicaties
Mijn donateurshoek
Faq
Contact
Zoekveld
Zoeken
Home
Alles over kanker
Patiëntenhulp
Kankerpreventie
Gefinancierde projecten
Projectoproepen
Steun ons
NL
FR
U bent hier
Home
»
Recepten
»
Recept Sofie Dumont: chili sin carne met volkoren couscous
Recept Sofie Dumont: chili sin carne met volkoren couscous
Wat een kleuren en kruidige smaken, net vakantie, zalig!
Herfst, Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Vegetarisch, Hoofdgerechten
Ingrediënten
4 personen
Chili:
1 grote ui
2 tenen look
2 paprika (geel rood)
1 aubergine
150 g rode bonen (bokaal of blik, afgegoten)
150 g kikkererwten (bokaal of blik, afgegoten)
1 chilipeper
1 tl kaneel
1 tl gedroogde oregano
1 tl komijnzaad
1 tl venkelzaad
150 g mais
500 g tomatencoulis
peper
snuifje zout
Bereidingswijze
Couscous:
200 g volkoren couscous (volkoren tarwegriesmeel)
1 el olijfolie
1 sjalot
1 tak tijm
1 tl kurkuma
400 ml kokend water
Garnituur:
150 g (magere) zure room
1 bot koriander
1/2 bot verse munt
Chili:
Pel ui en look, snij fijn en stoof aan in olijfolie.
Kneus venkel en komijn in vijzel, laat meebakken samen met de oregano.
Snij de gewassen aubergine en paprika in blokjes en voeg toe.
Kruid met peper en een snuifje zout.
Voeg nu de kikkererwten, bonen, mais, fijn gesneden chili en tomatencoulis toe.
Roer nog even goed onder elkaar.
Laat 15 min sudderen op zacht vuur met deksel.
Couscous:
Schil en snij sjalot fijn stoof aan in el olijfolie.
Voeg tijm en griesmeel en kurkuma toe.
Giet er het water op, roer en laat met deksel op wellen.
Snij koriander en munt fijn en meng.
Afwerking
Roer het griesmeel nog eens om, schep een lepel in een kommetje.
Bedien er een schep chili over.
Werk af met koffie lepel zure room en koriander munt mix.
Recept afdrukken
Probeer één van deze heerlijke recepten
Selder-tomatenijs
Vegetarisch
Ijsjes
Corsicaanse zeevruchtensalade
Salades
Voorgerechten
Visgerechten
Lente
Zomer
Kiwi(bes)slaatje
Vegetarisch
Nagerechten & tussendoortjes
Herfst
Zalm met broccoli en tomaatjes
Visgerechten
Hoofdgerechten
Herfst
Winter
Lente
Zomer
Recept Sofie Dumont: Cordon bleu van zeeduivel met volkoren pasta en pesto
Hoofdgerechten
Visgerechten
Winter
Groentewok met koriander
Vegetarisch
Hoofdgerechten
Herfst
Winter
Lente
Zomer
Paling in het groen
Visgerechten
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Herfst
Winter
Lente
Zomer
Tomaat garnaal met frietjes
Hoofdgerechten
Zomer