Recept Sofie Dumont: chili sin carne met volkoren couscous

Wat een kleuren en kruidige smaken, net vakantie, zalig!

Herfst, Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Vegetarisch, Hoofdgerechten

Ingrediënten 4 personen

Chili:

  • 1 grote ui
  • 2 tenen look
  • 2 paprika (geel rood)
  • 1 aubergine
  • 150 g rode bonen (bokaal of blik, afgegoten)
  • 150 g kikkererwten (bokaal of blik, afgegoten)
  • 1 chilipeper
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • 150 g mais
  • 500 g tomatencoulis
  • peper
  • snuifje zout

Bereidingswijze

Couscous:

  • 200 g volkoren couscous (volkoren tarwegriesmeel)
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 tak tijm
  • 1 tl kurkuma
  • 400 ml kokend water

Garnituur:

  • 150 g (magere) zure room
  • 1 bot koriander
  • 1/2 bot verse munt

Chili:

  • Pel ui en look, snij fijn en stoof aan in olijfolie.
  • Kneus venkel en komijn in vijzel, laat meebakken samen met de oregano.
  • Snij de gewassen aubergine en paprika in blokjes en voeg toe.
  • Kruid met peper en een snuifje zout.
  • Voeg nu de kikkererwten, bonen, mais, fijn gesneden chili en tomatencoulis toe.
  • Roer nog even goed onder elkaar.
  • Laat 15 min sudderen op zacht vuur met deksel.

Couscous:

  • Schil en snij sjalot fijn stoof aan in el olijfolie.
  • Voeg tijm en griesmeel en kurkuma toe.
  • Giet er het water op, roer en laat met deksel op wellen.
  • Snij koriander en munt fijn en meng.

Afwerking

  • Roer het griesmeel nog eens om, schep een lepel in een kommetje.
  • Bedien er een schep chili over.
  • Werk af met koffie lepel zure room en koriander munt mix.