Recept Sofie Dumont: Cordon bleu van zeeduivel met volkoren pasta en pesto

Een royale vis – en pastaschotel met pittige peterseliepesto in het midden van de tafel
Daar gaan je gasten gegarandeerd van genieten !

 

Winter, Gezonde weekrecepten, Hoofdgerechten, Visgerechten

Ingrediënten 4 personen

Cordon bleu:

  • 4 filets van zeeduivel 150 g pp 
  • 4 sneetjes gandaham 
  • 8 sneetjes mozzarella 
  • peper van de molen 
  • 4 takjes verse tijm 

 

Bereidingswijze

Peterselie pesto:

  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas 
  • 100 g geroosterde pijn boompitten 
  • 1dikke bot platte peterselie 
  • 4 takken munt 
  • peper van de molen 
  • 250 ml zonnebloemolie 
  • Sap van 1 grote citroen 
     
  • 250 g volkoren pasta naar keuze
  • 1 el olijfolie 

Versiering:

  • paar extra takjes peterselie en munt 
  • 1 el geroosterde pijnboompitjes 
  • 1 blok Parmezaanse kaas om over te raspen

Pesto:
Doe alles in een blender of in een hoge maatbeker met staafmixer en mix fijn 
Voeg water toe als de pesto nog te dik is, hou opzij 

Cordon blue:

Snijd de mozarella doormidden en verdeel ze over de filets 
Leg de takjes tijm erop 
Pak met de Gandaham sneetjes de belegde visfilets in 
Leg ze in de ovenschotel die lichtjes ingewreven met wat olie 
bak ze 12’ in een voorverwarmde oven van 200 ° en hou warm 

Kook de pasta al dente, giet af en meng er wat pesto onder 
verdeel in de schotel rond de cordon bleu’s 
AFWERKING

Versier met wat takjes platte peterselie munt en pijnboompitjes 
Rasp er wat kaas over 

TIP 
Je kan de pesto al op voorhand maken en cordon bleu’s samenstellen 
Dan hoef je op het moment zelf enkel nog de pasta te koken en de schotel af te werken 
Als je de vooraf gemaakte cordon bleu’s uit de koelkast haalt moet je ze eerst 30 min op kamer temperatuur laten komen alvorens ze in de oven af te bakken 
De resterende pesto kan je nadien in andere gerechten verwerken en tot 5 dagen bewaren in de koelkast