Recept Sofie Dumont: Komkommer basilicum fizz

Een knalgroene frisse mocktail waar je eindeloos kan van genieten!

Gezonde feestrecepten, Herfst, Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Alcoholvrije aperitieven, Vegetarisch

Ingrediënten 6 personen

Basis:

  • 1 grote komkommer 
  • 3 limoenen 
  • 30 grote basilicum blaadjes 
  • 200 ml koud water 
  • 3 kl honing 

Versiering: 

  • ¼ komkommer 
  • 12 basilicum blaadjes 
  • 1 limoen 
     
  • ijsblokjes 
  • spuitwater

Bereidingswijze

Basis: 

  • Was komkommer en basilicum, snij grof (niet schillen).
  • Rol de limoenen even op een plank, zo komt het sap er beter uit, en pers ze. 
  • Doe alles samen in blender met honing en water.
  • Mix 2 min op hoogste snelheid. 
  • Zeef door. 

Versiering:

  • Schil met een aardappel schiller dunne plakken van de komkommer. 

Afwerking

  • Plak de komkommervellen tegen binnenste rand van de glazen. 
  • Vul de glazen met ijsblokken. 
  • Giet 3-4 cm van het het komkommer limoensap over de glazen. 
  • Vul de glazen verder op met spuitwater. 
  • Steek de basilicum en limoen er bij in.