Over ons
Adressengids
Agenda
Nieuws en pers
Jobs
Foto's
Partners
Publicaties
Mijn donateurshoek
Faq
Contact
Zoekveld
Zoeken
Home
Alles over kanker
Patiëntenhulp
Kankerpreventie
Gefinancierde projecten
Projectoproepen
Steun ons
NL
FR
U bent hier
Home
»
Recepten
»
Recept Sofie Dumont: Komkommer basilicum fizz
Recept Sofie Dumont: Komkommer basilicum fizz
Een knalgroene frisse mocktail waar je eindeloos kan van genieten!
Gezonde feestrecepten, Herfst, Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Alcoholvrije aperitieven, Vegetarisch
Ingrediënten
6 personen
Basis:
1 grote komkommer
3 limoenen
30 grote basilicum blaadjes
200 ml koud water
3 kl honing
Versiering:
¼ komkommer
12 basilicum blaadjes
1 limoen
ijsblokjes
spuitwater
Bereidingswijze
Basis:
Was komkommer en basilicum, snij grof (niet schillen).
Rol de limoenen even op een plank, zo komt het sap er beter uit, en pers ze.
Doe alles samen in blender met honing en water.
Mix 2 min op hoogste snelheid.
Zeef door.
Versiering:
Schil met een aardappel schiller dunne plakken van de komkommer.
Afwerking
Plak de komkommervellen tegen binnenste rand van de glazen.
Vul de glazen met ijsblokken.
Giet 3-4 cm van het het komkommer limoensap over de glazen.
Vul de glazen verder op met spuitwater.
Steek de basilicum en limoen er bij in.
Recept afdrukken
Probeer één van deze heerlijke recepten
Choconuts
Alcoholvrije aperitieven
Rijke velouté met bloemkool en brie
Soepen
Vegetarisch
Limoenshake
Vegetarisch
Milk-shakes
California
Alcoholvrije aperitieven
Lente
Perencake met vanille en gember
Vegetarisch
Nagerechten & tussendoortjes
Herfst
Winter
Bora
Alcoholvrije aperitieven
Herfst
Chocolade frambozen milkshake
Fruit
Glutenvrij
Lactosevrij
Vegetarisch
Nagerechten & tussendoortjes
Milk-shakes
Recept Sofie Dumont: Volkoren pasta vogelnestjes met 7-groentensaus
Vegetarisch
Hoofdgerechten
Lente
Zomer