Over ons
Adressengids
Agenda
Nieuws en pers
Jobs
Foto's
Partners
Publicaties
Mijn donateurshoek
Faq
Contact
Zoekveld
Zoeken
Home
Alles over kanker
Patiëntenhulp
Kankerpreventie
Gefinancierde projecten
Projectoproepen
Steun ons
NL
FR
U bent hier
Home
»
Recepten
»
Recept Sofie Dumont: Komkommer basilicum fizz
Recept Sofie Dumont: Komkommer basilicum fizz
Een knalgroene frisse mocktail waar je eindeloos kan van genieten!
Gezonde feestrecepten, Herfst, Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Alcoholvrije aperitieven, Vegetarisch
Ingrediënten
6 personen
Basis:
1 grote komkommer
3 limoenen
30 grote basilicum blaadjes
200 ml koud water
3 kl honing
Versiering:
¼ komkommer
12 basilicum blaadjes
1 limoen
ijsblokjes
spuitwater
Bereidingswijze
Basis:
Was komkommer en basilicum, snij grof (niet schillen).
Rol de limoenen even op een plank, zo komt het sap er beter uit, en pers ze.
Doe alles samen in blender met honing en water.
Mix 2 min op hoogste snelheid.
Zeef door.
Versiering:
Schil met een aardappel schiller dunne plakken van de komkommer.
Afwerking
Plak de komkommervellen tegen binnenste rand van de glazen.
Vul de glazen met ijsblokken.
Giet 3-4 cm van het het komkommer limoensap over de glazen.
Vul de glazen verder op met spuitwater.
Steek de basilicum en limoen er bij in.
Recept afdrukken
Probeer één van deze heerlijke recepten
Bosbessenshake
Vegetarisch
Milk-shakes
Banana split
Vegetarisch
Milk-shakes
Vispapillot met tuinkruiden
Visgerechten
Hoofdgerechten
Herfst
Winter
Lente
Zomer
Lauwe Thaise zeevruchtensalade
Salades
Visgerechten
Hoofdgerechten
Lente
Vouwpannenkoeken met mozzarella en basilicum
Vegetarisch
Hoofdgerechten
Herfst
Winter
Lente
Zomer
Najaarssoep van paddenstoelen
Soepen
Vegetarisch
Herfst
Bora
Alcoholvrije aperitieven
Herfst
Aardbeienparfait met light-ricotta
Vegetarisch
Nagerechten & tussendoortjes
Zomer