Een hartverwarmende eetsoep met krokant gebakken scampi’s en heerlijke Thaise toets.
Soep:
Scampi’s:
Salsa:
Versiering:
Soep:
Snij look en ui fijn
Stoof in grote pot zacht met de maisolie
Schil de wortel en pompoen, snijd in blokjes , voeg toe en meng onder elkaar
Bevochtig met de bouillon en laat 20 min sudderen , mix fijn
Kruid af met peper
Scampi’s:
Pel de scampi’s, laat er staartje nog aan,verwijder het darmkanaaltje
Bestrooi ze met curry poeder
Verwarm een grote pan op vuur met de maisolie
Bak ze mooi bruin aan beide kanten en bewaar ze op een bord
Salsa:
Kneus de sesamzaadjes in vijzel
Snij de gewassen lenteui,muntblaadjes en koriander fijn en stamp onder de sesamzaadjes
Pel de ui en snij fijn, meng eronder
Meng de hazelnootolie en limoensap onder
AFWERKING
Schep een soeplepel soep uit in een diep bord
Schik er de scampi’s in
Werk af met salsa , blaadjes koriander en kokosschilfers