Recept Sofie Dumont: pompoensoep met scampi’s en sesam-koriander salsa

Een hartverwarmende eetsoep met krokant gebakken scampi’s en heerlijke Thaise toets.

Gezonde feestrecepten, Herfst, Winter, Gezonde weekrecepten, Soepen, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Visgerechten

Ingrediënten 6 personen

Soep:

  • 1 el olijfolie 
  • 1 butternut pompoen 
  • 4 dikke wortelen 
  • 2 zoete ui (heeft een witte schil en is iets groter dan gele ui ) 
  • 2 teen look 
  • 1,5 L kippen of groenten bouillon 
  • 1/8 ste tl zout 

Scampi’s:

  • 24 black tiger scampi’s 
  • 2 el maisolie 
  • 1 tl curry poeder 

 

Bereidingswijze

Salsa: 

  • 1 dikke bot koriander 
  • 4 lenteuien 
  • 2 el zwarte sesamzaadjes 
  • 4 takken munt 
  • 4 el hazelnoot olie 
  • peper 
  • sap v ½ limoen 
  • 1 gele ui 

Versiering:

  • 1 el kokosschilfers 
  • paar takjes koriander en munt 

 

Soep:

Snij look en ui fijn

Stoof in grote pot zacht met de maisolie

Schil de wortel en pompoen, snijd in blokjes , voeg toe en meng onder elkaar

Bevochtig met de bouillon en laat 20 min sudderen , mix fijn

Kruid af met peper

Scampi’s:

Pel de scampi’s, laat er staartje nog aan,verwijder het darmkanaaltje

Bestrooi ze met curry poeder

Verwarm een grote pan op vuur met de maisolie

Bak ze mooi bruin aan beide kanten en bewaar ze op een bord

Salsa:

Kneus de sesamzaadjes in vijzel

Snij de gewassen lenteui,muntblaadjes en koriander fijn en stamp onder de sesamzaadjes

Pel de ui en snij fijn, meng eronder

Meng de hazelnootolie en limoensap onder

AFWERKING

Schep een soeplepel soep uit in een diep bord

Schik er de scampi’s in

Werk af met salsa , blaadjes koriander en kokosschilfers