Spiesjes van speltcake en fruit met aardbeiencoulis

Spiesjes van speltcake en fruit met aardbeiencoulis

Bekende chef kok Sofie Dumont verleent haar steun aan de acties van Stichting tegen Kanker. Als ambassadrice zal Sofie zich inzetten bij de acties rond gezonde voeding en kinderen. Elke maand ontdek je hier een nieuw, lekker recept van Sofie. Die kleine mannen een hele vakantie bezighouden, ja ja, we kennen het... Samen bakken is altijd een goed idee! Deze spiesjes zijn lactosevrij en met dadels gemaakt in plaats van suiker! Proeven tussendoor is toegestaan.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 200 gr. (volkoren) speltbloem
  • 50 gr. amandelmeel
  • 4 grote eieren
  • 200 gr. dadels zonder pit, 30 min in water geweekt (bv. medjoul dadels )
  • 50 ml agavesiroop
  • 250 ml (extra vierge) olijfolie
  • ¼ tl zout
  • 1 vanillestok
  • SEIZOENSFRUIT: aardbeien, blauwe bessen, rode bessen, braambessen, frambozen
  • COULIS: 150 gr. aardbeien 100 gr. rode besjes 2 el mascarpone
  • GARNITUUR: paar takjes munt

Voorbereiding

Cake: Mix de eieren, dadels, agave en het vanillemerg onder elkaar tot een gladde massa. Doe de (volkoren)bloem en het amandelmeel in een mengkom. Voeg er zout en olijfolie aan toe. Meng het eierbeslag hieronder. Giet uit in rechthoekige cakevorm (30 op 12) bekleed met bakpapier. Laat 40 min bakken aan 160°C. Prik in de cake, als het deeg niet aan de prikker plakt, is hij klaar. Laat afkoelen. Snij in vierkantjes. Was al het fruit en steek afwisselend fruit en cake op de spiesjes.
Coulis: Mix de aardbeien, afgeritste rode besjes en de mascarpone met staafmixer.
AFWERKING Leg de spiesjes op een mooie schotel. Lepel de coulis over de spiesjes. Versier met wat fijngesneden muntblaadjes.

TIP

De olijfolie kan je ook vervangen door een andere olie of plantaardige margarine.

Download de receptenboek

Meer inspiratie