Recept Sofie Dumont: volkoren avocado toast met asperges, een zacht ei en zalm

Bekende chef kok Sofie Dumont verleent haar steun aan de acties van Stichting tegen Kanker.  Als ambassadrice zal Sofie zich inzetten bij de acties rond gezonde voeding en kinderen.

Elke maand ontdek je hier een nieuw, lekker recept van Sofie. 

Asperges for the win! Met een frisse dille vinaigrette is deze prachtige plateau zo op !

Gezonde weekrecepten, Lente, Salades, Hoofdgerechten, Visgerechten

Ingrediënten voor 8 personen

  • 8 dikke sneden volkoren brood                                
  • 8 dikke witte asperges 
  • 16 groene asperges 
  • 2 avocado’s 
  • 1 citroen 
  • 10 radijsjes in schijfjes gesneden 
  • 4 sneetjes gerookte zalm 
  • 4 eieren 
  • 1 rode ui in schijfjes 

Vinaigrette

  • 4 el Griekse yoghurt 
  • 2 el water 
  • 1 bot dille 
  • peper 
  • snuifje zout 
  • sap van ½ citroen 
  • 1 sjalot 
  • 1 kl. mosterd 

Bereidingswijze

Schil de witte asperges, begin 2 cm onder het kopje naar beneden te schillen, rondom rond. Snij de uiteindjes af. 
Kook ze 5 min gaar in kokend water 
De groene asperges wassen en de uiteinden afsnijden. 
Kook ze in 3 minuten gaar in een grote pot met kokend water en een snuif zout. 
Leg ze beiden op een propere handdoek. 

Prak de avocado’s met het citroensap. 

Vinaigrette: 
Snij de dille fijn, hou wat takjes over als afwerking. 
Meng met alle overige ingrediënten door elkaar.

Kook de eitjes 5 minuten, verfris ze onder koud water, pel ze en snijd ze doormidden, leg ze met snijkant naar boven. 

Toast het brood. 

Afwerking:

Beleg de toast met avocado en zalm.

Snij de asperges schuin en schik ze erop samen met het opengesneden eitje.

Versier met radijsjes, dille en de schijfjes rode ui.

Serveer met de vinaigrette en tast toe!

Tip:

Groene asperges hoef je niet te schillen, enkel het onderste stukje afsnijden.