Recept Sofie Dumont: Volkoren pasta vogelnestjes met 7-groentensaus

Bekende chef kok Sofie Dumont verleent haar steun aan de acties van Stichting tegen Kanker.  Als ambassadrice zal Sofie zich inzetten bij de acties rond gezonde voeding en kinderen.
Elke maand ontdek je hier een nieuw, lekker recept van Sofie. 

Stiekem groenten draaien in kinderen hun lievelingseten, dat is toch zalig!

Een topper voor elk feestje.

Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Vegetarisch, Hoofdgerechten

Ingrediënten 48 stuks

Voor de nestjes:

  • 400 g volkoren pasta, zachtgekookt
  • 1 ei
  • 1 el melk
  • 2 el geraspte emmentaler kaas
  • olijfolie om cupcakebakvorm in te vetten

Bereidingswijze

Voor de 7 groenten saus:

  • 1 el olijfolie
  • 1 grote zoete ui
  • ½ venkel
  • ½ courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gekookte rode biet
  • 2 dikke jonge wortels
  • 700 ml tomatencoulis
  • 1 klein potje tomatenconcentraat
  • 1 snuifje zout
  • peper
  • 2 kl honing
  • 1 tl oregano
     
  • 24 kwarteleitjes, hardgekookt

Saus:

Pel de ui, snij fijn en stoof aan in olijfolie.

Was, schil en cutter de overige groenten elk afzonderlijk fijn in de cutter.

Stoof mee met de ui.

Breng op smaak met peper, een snuifje zout en oregano.

Bevochtig met de coulis.

Laat 20 min sudderen onder deksel.

Nestjes:

Vet de bakvorm in met olijfolie.

Meng de afgekoelde pasta met alle ingrediënten goed onder elkaar.

Verdeel in de vormpjes en druk goed aan.

Bak 15 min op 195 °

AFWERKING

Doe 2 kl saus over elk vogelnestje.

Werk af met een half kwarteleitje.