15 minuten

Rijst met garnalensalade

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
 
Energie: 881 kcal - Eiwitten: 32.7g
Recepten bij kanker, Salades, Visgerechten

Ingrediënten 4 porties

220 g ongekookte witte rijst
300 g mayonnaise
40 g tomatenpuree
2 theelepels kerriepoeder
enkele druppels citroensap
480 g gepelde garnalen

Bereidingswijze

Kook de rijst in ongeveer 10 minuten gaar zoals aangegeven
op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.

Meng de mayonaise, de tomatenpuree, het kerriepoeder en
het citroensap in een mengkom. Schep de garnalen door het
mengsel.

Schik de rijst en de garnalensalade op een bord.

Variatie


Vervang de garnalen door reepjes gekookte kip. Vervang 1/3 van de mayonnaise door volle yoghurt

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.