15 - 20 minuten

Rijstsalade met erwtjes

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
 
Energie: 449 kcal - Eiwitten: 31.1g
Recepten bij kanker, Salades, Vegetarisch

Ingrediënten 4 porties

220 g ongekookte witte rijst
400 g diepgevroren erwtjes
200 g gekookte ham
400 g tomaat
200 g volle yoghurt
60 g pikante mosterd
4 eetlepels azijn
cayennepeper
zout
4 hard gekookte eieren

Bereidingswijze

Kook de rijst in ongeveer 10 minuten gaar zoals aangegeven op
de verpakking. Laat de rijst, indien gewenst, afkoelen.

Laat de erwtjes gedurende 5 minuten zachtjes gaar koken met
deksel. Laat uitlekken en afkoelen.

Snij de ham in kleine blokjes.

Bereid de saus met de volle yoghurt, de mosterd en de azijn.
Breng op smaak met cayennepeper en snuifje zout.

Vermeng de rijst, de erwtjes en de blokjes gekookte ham. Voeg
de saus toe.

Serveer de salade warm of koud. Garneer met tomaat en partjes
hardgekookt ei.


Variatie


Gebruik pasta in plaats van rijst. Vervang de erwtjes uit de diepvries door verse erwtjes of erwtjes uit blik (deze
hoeven niet gekookt te worden).

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.