200 g rode bieten
75 g noten (walnoten, pecannoten)
2 teentjes look
25 g klassieke peterselie
25 g platte perterselie
25 g tuinkers
25 g platte peterselie
25 g basilicum
1 el oregano
50 ml veganaise (klik hier voor recept)
1 el citroensap
Snuifje kaneel
Kook (of stoom) de ongeschilde rode bietjes beetgaar in ongeveer 30 minuten. Nadien kan je de schil heel makkelijk verwijderen. Koel de bietjes, en snij ze in brunoise (blokjes van 0,5 cm).
Je kan ook rode bieten gebruiken die al voorgegaard zijn.
Kruid met peper, een beetje zout, een snuifje kaneel en de fijngehakte oregano.
Rooster de noten kort in een pan, en hak ze - na afkoelen - in middelgrote stukjes.
Hak de overige kruiden en verse look fijn. Maak de veganaise en meng ze met de noten en de kruiden. Meng er op het einde ook de bietjes door.
Heerlijk als bijgerecht, of als topping op een broodje.
Dit is een recept van chef Cathy Goyvaerts van Wonderworld, dat ze bereidde tijdens een ‘veggiedemo’ rond vegetarisch broodbeleg van EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) voor de collega’s van Stichting tegen Kanker.
Recept geïnspireerd op een recept van Vers en Veggie.