Rode biet salade

Gezonde feestrecepten, Herfst, Winter, Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten

Ingrediënten 4 personen

  • 200 g rode bieten

  • 75 g noten (walnoten, pecannoten)

  • 2 teentjes look

  • 25 g klassieke peterselie

  • 25 g platte perterselie

  • 25 g tuinkers

  • 25 g platte peterselie

  • 25 g basilicum

  • 1 el oregano 

  • 50 ml veganaise (klik hier voor recept)

  • 1 el citroensap

  • Snuifje kaneel

Bereidingswijze

Kook (of stoom) de ongeschilde rode bietjes beetgaar in ongeveer 30 minuten. Nadien kan je de schil heel makkelijk verwijderen. Koel de bietjes, en snij ze in brunoise (blokjes van 0,5 cm).
Je kan ook rode bieten gebruiken die al voorgegaard zijn.

Kruid met peper, een beetje zout, een snuifje kaneel en de fijngehakte oregano.

Rooster de noten kort in een pan, en hak ze - na afkoelen - in middelgrote stukjes.

Hak de overige kruiden  en verse look fijn. Maak de veganaise en meng ze met de noten en de kruiden. Meng er op  het einde ook de bietjes door. 

Tip

Heerlijk als bijgerecht, of als topping op een broodje.

Dit is een recept van chef Cathy Goyvaerts van Wonderworld, dat ze bereidde tijdens een ‘veggiedemo’ rond vegetarisch broodbeleg van EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) voor de collega’s van Stichting tegen Kanker.

Recept geïnspireerd op een recept van Vers en Veggie.​