Scampi's met mangochutney

Visgerechten

Ingrediënten

  • 600g scampi's
  • 3 el knoflookolie
  • paprika
  • peper en zout

Voor de chutney:

  • 1 rijpe mango, geschild, ontpit en in kleine stukjes
  • sap van 1 limoen of citroen
  • 1 el honing
  • 1 el gesnipperde, verse korianderblaadjes (te vinden in de supermarkt bij de verse kruiden)
  • 1 kl geraspte, verse gemberwortel (te vinden in de supermarkt bij de groenten en fruit)

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de chutney en laat minstens één uur rusten in de koelkast. U kan een pikante variatie bereiden door aan het mengsel 1 ontpit en gesnipperd Spaans pepertje toe te voegen.

Bak de scampi’s gaar in de pan of grill ze, gekruid met paprika, peper en een beetje zout.

Serveer warm, met de lichtjes gekoelde chutney en (Turks of Marokkaans) brood.