Spaghetti met aubergines

Met name de zomer is synoniem voor aubergineseizoen. De uit Sicilië afkomstige ‘Spaghetti alla Norma’ met aubergines is een heerlijke, vegetarische spaghettiversie. En daarom ook interessant voor kankerpreventie.

 

Herfst, Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Vegetarisch, Hoofdgerechten

Ingrediënten 4 personen

  • 500 g spaghetti (of andere pastavorm, bv. penne)
  • 4 middelgrote aubergines
  • 150 g geraspte harde ricotta (parmezaan, pecorino of mozzarella kan ook)
  • 1 blik Italiaanse tomaten (400 g)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • (Zwarte) peper
  • Een beetje zout
  • Een beetje suiker
  • Wat verse basilicum

Bereidingswijze

Was de aubergines, snijd ze in dunne schijven (max. 1 cm) en vervolgens in dikke reepjes.

Maak de tomatensaus. Fruit de fijngehakte ui en look glazig in wat olijfolie. Let op dat ze niet bruin kleuren. Voeg de tomaten, vier eetlepels olijfolie, peper, een beetje zout en wat suiker toe naar smaak. Laat ongeveer twintig minuten zachtjes koken, roer af en toe. Zeef, pureer of mix de saus.

Vet ondertussen een pan in met olijfolie en bak of grill de aubergines tot ze zacht zijn. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de kaas, de saus en de aubergines.

Bestrooi met versneden, verse basilicum. Smakelijk!