Spinazie-ricottaballetjes

De Parmezaanse kaas doet dit gerecht afsmaken, terwijl het overgrote deel van de gebruikte kaas magere ricotta is. Dat compenseert de calorieën van de boter die gebruikt wordt, wat bijdraagt aan gewichtscontrole. Overgewicht en zwaarlijvigheid vormen immers een risicofactor voor niet één, maar verschillende kankertypes. Een gezond lichaamsgewicht is dus van groot belang in kankerpreventie.
 
Recept van Carlo de Pascale
Gezonde feestrecepten, Herfst, Winter, Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Vegetarisch, Hoofdgerechten

Ingrediënten

Benodigdheden (4 personen)
  • 500 g (diepvries) spinazie
  • 4 eetlepels boter
  • peper
  • zout
  • 200 g ricotta
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eieren
  • nootmuskaat
  • 200 g (volkoren) bloem
  • verse salie

Bereidingswijze

Stoof de spinazie met wat vetstof, peper en een beetje zout. Laat goed uitlekken in een zeef en hak fijn. Meng de ricotta met de spinazie en voeg vervolgens de Parmezaanse kaas en eieren toe. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en wat zout. Voeg dan geleidelijk de bloem toe. Maak kleine balletjes van het mengsel, die je in kokend water laat garen. Haal de balletjes uit het water als ze bovendrijven, want dan zijn ze gaar. Haal ze daarna in een pan even door de warme boter met de salie. Serveer de spinazie-ricottaballetjes overgoten met wat gesmolten boter, eventueel wat extra peper en geraspte Parmezaanse kaas.