15min

Taboulé

Verfrissend maaltijdslaatje! Taboulé is ook lekker met lamsvlees. Voor een vegetarisch alternatief voeg je kikkererwten toe, en voor een zoete toets rozijnen.

Herfst, Gezonde weekrecepten, Zomer, Salades, Vegetarisch

Ingrediënten 4 personen

  • 250 fijngemalen tarwegriesmeel (boulghour) of couscous, gekookt (zie verpakking)
  • 4 el olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 500 g tomaten
  • 3 uitjes
  • 1 groot bosje peterselie
  • verse munt
  • peper, snuifje zout

Bereidingswijze

Giet het tarwegriesmeel in een slakom; besprenkel met olijfolie en citroensap. Goed mengen.

De tomaten in kokend water dompelen, pellen, ontpitten en in kleine stukjes snijden.
De stukjes tomaat en de fijngesneden uien ook in de slakom doen.

Het bosje petereselie en verse munt fijn snijden en toevoegen aan de ingrediënten in de slakom.
Peper en zout toevoegen. Voor het opdienen enkele uren laten marineren op een koele plek.

Lamsvlees en taboulé gaan heel goed samen.