Tandooriwafels met linzencrème en cashewnoten

De combinatie granen (bloem), zuivel (eieren, melk, zure room), peulvruchten (linzen) en noten biedt een interessant vegetarisch alternatief voor vlees, wat de variatie aan eiwitten (aminozuren) betreft. Bovendien kent dit recept vele toepassingen: brunch, aperitief, buffet, lunchpakket…
 
Recept van Candice Kother
Gezonde feestrecepten, Herfst, Winter, Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Vegetarisch, Hoofdgerechten

Ingrediënten

Benodigdheden (voor 10 wafels). Het deeg kan 24 uur op voorhand gemaakt worden.
  • 12 g verse gist
  • 250 ml halfvolle melk, lauw
  • 250 g (volkoren)bloem
  • 3 eieren, licht geklopt
  • 100 g boter, gesmolten
  • 1 eetlepel Indiase tandoorikruiden
  • 10 g suiker
  • peper
  • zout
  • olie of 100% plantaardige margarine
 

Bereidingswijze

Voor de linzencrème:
  • 500 ml zure room
  • 250 g groene linzen (conserven), afgegoten en gespoeld
  • 1 handvol cashewnoten, fijngehakt
  • peper
  • een beetje zout
Alternatieven voor de tandoori + linzencrème:
• Oregano-basilicum + rauwe ham, gekonfijte tomaten en olijven (kalamata)
• Paprika + paprikachutney
• Colombokruiden + gegrilde paprika’s
 
Los de gist op in de lauwe melk en giet die in een kuiltje in de bloem. Voeg onder voortdurend kloppen de eieren, gesmolten boter, kruiden en suiker toe. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Laat het deeg 1 uur rusten op kamertemperatuur. Maak ondertussen de linzencrème door alle ingrediënten te mengen. Vet een wafelijzer in met olie of margarine en bak de wafels. Vet het wafelijzer na elke wafel opnieuw in.