Tiramisu met aardbeien

Dit recept vormt een prima alternatief uit Venetië voor de ‘klassieke’ tiramisu: zonder alcohol en mét fruit!
 
Recept van Carlo de Pascale

 

Gezonde feestrecepten, Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Vegetarisch, Nagerechten & tussendoortjes

Ingrediënten

Benodigdheden (voor 4 personen)
  • 4 eieren 
  • 4 koffielepels suiker 
  • 250 g mascarpone 
  • 100 g boudoir- koekjes 
  • 2 sinaasappelen, geperst 
  • 250 g aardbeien, in de lengte in tweeën gesneden

Bereidingswijze

Scheid het wit en het geel van de eieren in twee verschillende kommen. Klop het eigeel met de suiker tot schuim, voeg de mascarpone toe en meng zacht tot een gladde crème. Klop de eiwitten stevig op en meng ze voorzichtig onder de mascarpone. Haal de koekjes snel door het sinaasappelsap en leg ze op de bodem van de cakevorm. Bedek met een fijne laag kaas, vervolgens een laag koekjes en tot slot een laag aardbeien. Herhaal en werk af met de aardbeien. Laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast.