Tomaat garnaal met frietjes

Gezonde feestrecepten, Zomer, Hoofdgerechten

Ingrediënten 4 personen

Voor de tomaat garnaal:

  • 4 grote tomaten
  • 400 g garnalen
  • 2 el mayonaise
  • 2 el magere yoghurt
  • 2 el (gehakte verse)peterselie of bieslook
  • Citroensap (indien gewenst)
  • Gemengde sla

Voor de frietjes:

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 2 el (olijf)olie
  • (verse) rozemarijn OF paprika- of chilipoeder en peper
  • Zout

Bereidingswijze

Was de tomaten en lepel ze uit. Meng de mayonaise met de yoghurt.

Schil de aardappelen en snijd er frietjes van. Verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder het takje van de rozemarijn en snijd fijn.

Meng de garnalen met mayonaise en de yoghurt. Breng op smaak met peterselie en citroensap. Vul de tomaten en serveer met de sla en de frietjes.

Meng de frietjes met de olie en de kruiden. Spreid ze uit op bakpapier of op een ingevette bakplaat. Bak ze zacht en goudbruin (+-20 minuten). Keer ze eventueel in de helft eens om. Bestrooi met wat zout, indien gewenst.