Vanillevla met warme kersen

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
 
Energie: 262 kcal - Eiwitten: 11.8 g (voedingswaarde per portie)
Bijvoeding, Recepten bij kanker, Zomer, Vegetarisch, Nagerechten & tussendoortjes

Ingrediënten

(2 porties)
  • 1 pakje drinkvoeding vanille
  • 2 el suiker
  • 11⁄2 eetlepel maïzena
  • 50 g kersen op sap
  • 1⁄2 ei (kies bij voorkeur gepasteuriseerd ei, verkrijgbaar in de supermarkt) slagroom, optioneel 

Bereidingswijze

Roer het ei met 1 eetlepel maïzena, een schep suiker en wat melk of drinkvoeding los. Verhit de rest van de drinkvoeding in een pan. Los de rest van de suiker op in de hete drinkvoeding. Meng een gedeelte van de hete drinkvoeding door het eimengsel. Roer het eimengsel vervolgens door de rest van de drinkvoeding. Laat de vla onder af en toe roeren indikken. Verwarm de kersen. Dik het kersensap in door de met water aangelengde maïzena (+/- 1/2 eetlepel) toe te voegen en even door te koken. Serveer de vla, met de warme kersen erop. Werk af met wat slagroom. 
 
Dit is een recept van Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort. Meer weten over bijvoeding? Hoe gebruiken, hoelang, wat met terugbetaling enz.? Lees er hier alles over.