Vegetarische pompoenburger met rijst

Vegetarische pompoenburger met rijst

Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 250 g pompoen
  • 25 g hazelnoten
  • 2 grote sneden oud brood
  • 1/2 el currypasta of currypoeder (of andere kruiden volgens smaak, bv. Italiaanse kruiden)
  • 15 g verse koriander, fijngehakt (of peterselie in functie van de andere kruiden)
  • 2 eieren, losgeklopt
  • Peper, zout

Voorbereiding

Maak de pompoen schoon en rasp of gaar het vruchtvlees. Rooster de fijngehakte hazelnoten lichtbruin. Verkruimel het brood.
Meng de noten, brood, curry, pompoen en eieren tot een homogene massa. Laat 30 minuten rusten in de koelkast. Breng op smaak met peper en zout.
Maak 4 burgers en bak ze in een 10-tal minuten gaar. Serveer met, bij voorkeur volle, rijst en warme of koude groenten.
Download de receptenboek

Meer inspiratie