10 min

Veldsla met vijgen

Vijgen behoren tot de meest vezelrijke vruchten. Dat maakt ze interessant in darmkankerpreventie. Consumeer ze liefst vers, zoals hier. Gedroogde vijgen bevatten namelijk veel suiker.​

Herfst, Winter, Gezonde weekrecepten, Zomer, Salades, Hoofdgerechten, Vleesgerechten

Ingrediënten 4 personen

  • 250 g champignons
  • 200 g verse vijgen
  • 150 g veldsla
  • 4 sneetjes gebraden rosbief
  • 8 kl gemalen parmezaan
  • 2 el citroensap
  • 2 kl olijfolie
  • peper, wat zout

Bereidingswijze

Was de sla en schik op de borden. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Halveer de vijgen. Schik alles, samen met de rosbief, op de sla. 

Bereid een vinaigrette door het citroensap te mengen met de olie, peper en wat zout, en giet over de sla. Bestrooi met de parmezaanse kaas.