Vis met witte bonen en tomatensaus

Dit gerecht biedt een andere toepassing voor liefhebbers van witte bonen in tomatensaus. Doordat de peulvruchten, net als de vis, een bron zijn van eiwitten, kun je iets minder vis serveren per persoon. Niet te veel (vette) vis eten is immers ook belangrijk in kankerpreventie.
 
Recept van Carlo de Pascale
Herfst, Winter, Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Hoofdgerechten, Visgerechten

Ingrediënten

Benodigdheden (4 personen)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 knoflooktenen, 3 fijngehakt en 1 niet gehakt
  • 1 stengel selderij, in schijfjes
  • 1 bosje bladpeterselie, fijngehakt
  • 500 g gepelde tomaten
  • peper
  • zout
  • 300 g witte bonen (bij voorkeur Italiaanse cannellini), gegaard
  • takje rozemarijn
  • 4 witte visfilets (100 g per filet) (bij voorkeur roodbaars)
  • 3 eetlepels bloem

Bereidingswijze

Verwarm wat olijfolie in een pot en voeg de fijngehakte knoflook, de selderij en de peterselie toe. Laat 1 minuut garen op een laag vuur en voeg dan de gepelde tomaten toe. Breng op smaak met peper en wat zout en laat 15 minuten koken op een laag vuurtje. Roer regelmatig om. Mix de saus zonder ze te fijn te maken. Verwarm ondertussen de bonen, met een takje rozemarijn, een teen knoflook en wat olijfolie. Haal de visfilets door de bloem en bak ze. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Haal de visfilets uit de pan (houd ze warm) en giet vervolgens de tomatensaus erin, zodat die de aroma’s van de vis opneemt en nog even doorwarmt. Schik de bonen (zonder de teen knoflook) op de borden. Leg de visfilets erop, met daarbovenop de tomatensaus. Serveer bijvoorbeeld met pasta.