30min. + 15min. kooktijd

Vissoufflé met seizoensgroenten

Een caloriearm alternatief voor een klassieke gratin. Kies voor een vette vis als zalm als je de gezonde omega-3 vetzuren wil meepikken. Serveer met seizoensgroenten.

Herfst, Winter, Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Hoofdgerechten, Visgerechten

Ingrediënten 4 personen

  • 1 blik zalm natuur (400 g) of 400 g vers gekookte vis
  • 1 glas halfvolle melk
  • 4 eieren
  • 100 g broodkruim
  • sap van 1 citroen
  • peper, snuifje zout
  • Serveer met: auroresaus (bechamelsaus met tomatenpuree) of kappertjessaus, citroen en brood.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe het broodkruim, de lauwe melk en de vis in een aarden kom en verbrokkel alles met een vork. Scheid de eiwitten van de dooiers, voeg de dooiers aan de vispastei toe en kneed goed. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Klop de eiwitten tot stevige sneeuw en meng ze voorzichtig onder de bereiding.

Olie een ovenschotel in, giet er de bereiding in en plaats in de oven. Laat 20 à 25 minuten garen, check af en toe om te vermijden dat de schotel aanbakt. Als het te hard gaat, dek af met folie en/of minder je de oventemperatuur tot bv. 160°C.

Serveer met de groenten, saus, citroenkwartjes en brood.