15min

Vistartaar met verse spinazie

Een gezond en lekker alternatief voor onze klassieke tartaar met rood vlees. De inname daarvan beperk je immers beter, omdat het het risico op dikkedarmkanker kan verhogen. 

Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Salades, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Visgerechten

Ingrediënten 4 personen

  • 400 g dagverse schelvis- of kabeljauwfilets
  • 1 eigeel
  • 2 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 el roze peper
  • 1 kl mosterd
  • enkele takjes dille
  • enkele druppels tabasco
  • peper, een beetje zout

Garnituur:

  • 4 el vinaigrette (2 el olie + sap van 2 citroenen)
  • een 40-tal jonge en verse spinaziebladeren (alternatieven: rucola, veldsla,...)

Bereidingswijze

Draai de gevilde en gefileerde filets door de vleesmolen (grove rooster).

Meng het eigeel en de mosterd onder elkaar. Op smaak brengen met zout en peper. Azijn en olie toevoegen en goed mengen.
Overgiet de vis met de dressing en voeg al mengend een eetlepel gehakte bieslook en dille toe, evenals de roze peper en de tabasco.

Verdeel de tartaar in vuurvaste schoteltjes. Druk goed aan en zet op een koele plaats.

Maak vervolgens de spinazie schoon; zorgvuldig spoelen en voor het drogen goed uitspreiden.
Garneer de borden met spinaziebladeren en overgiet met vinaigrette. Haal de tartaartjes in het midden van de borden uit hun vorm en dien koel op.