25min

Vruchtenslaatje met honing

Het verschil in kleur van groenten en fruit verraadt de variatie aan gezonde stoffen, die ondermeer een rol spelen in kankerpreventie. Dit bont gekleurde fruitslaatje is er dus vol van! 

Herfst, Winter, Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Vegetarisch, Nagerechten & tussendoortjes

Ingrediënten 4 personen

  • 3 onbehandelde sinaasappelen
  • 1 appel
  • 1 banaan
  • 1 kiwi
  • enkele gekonfijte kersen
  • 1 el honing

Bereidingswijze

Halveer 2 sinaasappelen en haal er voorzichtig het vruchtvlees uit zonder de schil te beschadigen.Verwijder de witte vezelachtige draadjes van het vruchtvlees, snijd het in dobbelsteentjes en schik alles in een schotel geschikt voor de microgolfoven.Pers de derde sinaasappel uit in een geschikte kom, voeg er de honing aan toe, dek af en zet de mengeling gedurende 1 min. op volle kracht in de microgolfoven.

Schil de appel, pel de banaan, schil de kiwi en snijd alles in kleine dobbelsteentjes met de gekonfijte kersen. Voeg de stukjes fruit bij de sinaasappeldobbelsteentjes. Overgiet alles met honing en verdeel de mengeling over de sinaasappelhelften.

Zet ze gedurende 30 seconden op volle kracht in de microgolfoven, roer de fruitsla voorzichtig om en zet hem opnieuw 30 seconden op volle kracht in de microgolfoven.
Onmiddellijk opdienen.