20min

Winterslaatje met bieten

Omdat ze rijk is aan antioxidanten, wordt rode  biet wordt al lang geprezen in kankerpreventie. Ook bij kanker wordt er onderzoek naar gedaan. De stof die vooral wordt onderzocht, is betalaine, die de biet haar intens rode kleur geeft. Hier met haring, rijk aan omega-3 vetzuren, is dit recept een weldoende topper!​

Winter, Gezonde weekrecepten, Salades, Visgerechten

Ingrediënten 4 personen

  • 1 sla (krulsla, andijvie of veldsla)
  • 4 gerookte haringfilets
  • 2 of 3 gekookte aardappelen
  • 1 of 2 gekookte rode bieten
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 handvol croûtons
  • 1 knoflookteentje
  • 2 el olijfolie

Voor de vinaigrette:

  • 1 el azijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl mosterd
  • peper, snuifje zout

Bereidingswijze

Maak de sla schoon.
Snijd de gerookte haringfilets in mootjes, de aardappelen in schijven en de bieten in blokjes.
Pel de eieren en plet ze met een vork.

Snijd het knoflookteentje in tweeën en wrijf er de croûtons mee in. Bak de croûtons in hete olie en laat ze uitlekken.

Maak de vinaigrette met de aangegeven ingrediënten.

Doe alle ingrediënten in een grote slakom, giet de vinaigrette eroverheen, meng alles door elkaar en dien op.