Wokken is een snelle bereidingswijze, dus handig als je vermoeid bent. Vaak is er echter wel wat voorbereidingswerk. Dit recept bevat maar enkele ingrediënten, waardoor het gerecht in minder dan 15 minuten op tafel staat.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Kook de pasta beetgaar.Snij ondertussen het witloof in fijne reepjes en de paprika in blokjes. Snijd de kip in reepjes.
Verhit de olijfolie in de wok en voeg de paprika en de kip toe. Bak ze goudbruin. Voeg het witloof toe en laat kort meebakken. Roer regelmatig om.
Blus met de room en bouillon en laat krachtig doorkoken tot de saus de gewenste dikte krijgt. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de pasta en werk eventueel af met grof gehakte peterselie.
Klik hier voor tips bij vermoeidheid.
Dit is een recept uit het eindwerk van Christophe Godefroidt, ontwikkeld in samenwerking met de opleiding bachelor in de voedings- en dieetkunde, Katholieke Hogeschool VIVES en met Stichting tegen Kanker.