Wortelbrood met veldsla

Herfst, Gezonde weekrecepten

Ingrediënten 4 personen

Voor 1 brood:

  • 300 g wortelen
  • 375 g (volkoren)bloem
  • 2 uien
  • 1 ei
  • 50 g suiker
  • 10 g gist
  • 5 el water
  • 2 el olie of 100% plantaardige vetstof
  • 1 kl zout
  • veldsla

Bereidingswijze

Week de gist in 1el van het water. Maak de wortelen schoon en rasp ze. Snijd de uien fijn en fruit ze, samen met de wortel, in de vetstof. Meng ondertussen de gezeefde bloem met ei, gist, zout, suiker en water.
Kneed alles samen tot een stevig deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg te nat is. Laat het in een ingevette vorm (waarin het volume kan verdubbelen) afgedekt 45 minuten rusten. Bak het deeg vervolgens 30 minuten in een oven van 190°C tot een brood met een mooie bruine kleur.
Serveer warm of koud, geef er een salade van veldsla bij.