Zalm-ei terrine

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
 
Energie: 366 kcal - Eiwitten: 78.5 g (voedingswaarde per portie)
Bijvoeding, Recepten bij kanker, Zomer, Hoofdgerechten, Visgerechten

Ingrediënten

  • 200 ml (zelfgemaakte) drinkvoedinng neutrale smaak 300 g verse zalm
  • 2 eieren
  • 1 el kerriepoeder
  • bieslook
  • dragon
  • Peper & zout 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Ontvel de zalm en snijd ze in grove stukken. Pureer in een blender en voeg eieren, kruiden, specerijen en drinkvoeding toe. Mix en schep mengsel in een vorm (bv. cake- of broodvorm). Zet de vorm in een bain-marie in voorverwarmde oven (180 °C) gedurende 25 minuten. Laat de terrine voor het serveren afkoelen in de koelkast. 
 
Dit is een recept van Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort. Meer weten over bijvoeding? Hoe gebruiken, hoelang, wat met terugbetaling enz.? Lees er hier alles over.