RECONNECT, talent blijft, ook na kanker

Ontdek RECONNECT, het gratis online leerplatform van Stichting tegen Kanker om je als HR of leidinggevende te begeleiden tijdens het reïntegratietraject van een medewerker bij wie kanker werd vastgesteld.

Waarom specifiek voor kanker?

Omdat wij als Stichting tegen Kanker bewust zijn van de specificiteit van de ziekte. Er is niet 1 kanker, maar verschillende kankersoorten. Elke persoon ervaart de ziekte anders, stelt zich ook andere vragen afhankelijk van zijn eigen levensloop en -visie.

Elk jaar krijgen meer dan 26.000 mensen op beroepsactieve leeftijd te horen dat ze kanker hebben. Dat betekent dat elke werkgever in België vroeg of laat geconfronteerd zal worden met een werknemer die terugkeert tijdens of na een zware en moeilijke kankerbehandeling.

We weten dat een goede begeleiding bij de terugkeer naar het werk een essentieel onderdeel is voor het herstel van iemand met kanker en daar kan de werkgever toe bijdragen.

Voor wie?

Tijdens zijn behandelingstraject kan de zieke werknemer met al zijn vragen bij het zorgpersoneel terecht. Maar wat met de werkgever? Voor hem is het moeilijker om geschikte ondersteuning te vinden tijdens het reïntegratietraject.

Via Reconnect, willen we de expertise van Stichting tegen Kanker ter beschikking stellen van alle werkgevers die vroeg of laat geconfronteerd worden bij de terugkeer van een werknemer bij wie kanker vastgesteld werd: HR verantwoordelijken, leidinggevenden, preventieadviseurs, …

Op het programma

  • Het doel is om je stap voor stap te begeleiden in een reïntegratietraject tijdens of na een kankerdiagnose aan de hand van video’s, testimonials, oefeningen en de expertise van Stichting tegen Kanker.
  • Indien je nood hebt aan een coach die gespecialiseerd is in kanker, kan je een beroep doen op ons netwerk van speciaal opgeleide kankercoaches voor zowel individuele begeleiding (werknemer, HR, CEO..) als groepscoaching (een team). Ontdek ze hier.

Maak je account aan

Maak je account aan en krijg gratis toegang tot ons online platform RECONNECT door hier te klikken.

Heb jij vragen? reconnect@kanker.be
 

Wil je ons helpen om Reconnect bekend te maken?  Download hier het promotiemateriaal  voor je communicatie:

Alvast heel erg bedankt !

 

Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van onze partners:

Getuigenissen

“Mijn verhaal begon enkele dagen na nieuwjaar, wanneer iedereen elkaar een gelukkig nieuwjaar en een goede gezondheid wenst. Ik voel een minuscuul bolletje in mijn borst, te vergelijken met een kleine rijstkorrel. Ik ben in verlof, dus ik ga dezelfde dag naar mijn dokter. Zij voelt niets, maar schrijft me voor alle zekerheid toch een echografie voor.Lees verder