De erfbelasting per gewest

De erfbelasting wordt in elk gewest anders berekend. Om u een idee te geven:

Vlaams Gewest

In het Vlaams Gewest loopt de erfbelasting voor niet-rechtstreekse erfgenamen al gauw op tot 55%. Sinds de laatste hervorming van de erfbelasting in Vlaanderen is het duolegaat niet langer fiscaal interessant. U kunt nog wel tot 15.000 euro nalaten aan verre familie of vrienden, belast aan het laagste tarief voor rechtstreekse erfgenamen, wat 3% is.

Hoeveel erfbelasting betaalt Stichting tegen Kanker? Geen. Uw legaat aan Stichting tegen Kanker gaat in Vlaanderen volledig naar de strijd tegen kanker, want wij betalen 0% erfbelasting op wat u ons nalaat.

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

In Brussel loopt de erfbelasting tot 70% op voor bijvoorbeeld neven en nichten. En tot 80% voor vrienden. De techniek van het duolegaat is interessant voor wie tegelijk iets wil nalaten aan vrienden en aan Stichting tegen Kanker.

Hoeveel erfbelasting betaalt Stichting tegen Kanker op uw legaat? In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is dat 7%.

Waals Gewest

Net als in Brussel betalen vrienden tot 80% erfbelasting in Wallonië. De techniek van het duolegaat is interessant voor wie tegelijk iets wil nalaten aan vrienden en aan Stichting tegen Kanker.
Hoeveel erfbelasting betaalt Stichting tegen Kanker op uw legaat? In het Waals Gewest is dit 7%.

Heeft u vragen?

U leest meer over erfenissen en legaten in de brochure ‘Een gebaar voor het leven’.
Of contacteer Greta Van Der Gracht. Zij helpt je graag verder.

Greta Van Der Gracht
Coördinator Legaten

0499 69 53 86
02 743 37 15
gvandergracht@stichtingtegenkanker.be

 

Getuigenissen

Christiane, en rémission d'un cancer du sein
Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. In België krijgen elk jaar ongeveer 10 000 vrouwen de diagnose te horen. In realiteit dekt de term ‘borstkanker’ verschillende types borsttumoren, met een uiteenlopende diagnose, behandeling en genezingskans. Christiane vertelt haar verhaal.Lees verder