Een legaat voor Stichting tegen Kanker: waarom?

Op de vraag of ze nog advies heeft voor mensen die er ook over denken om een legaat na te laten aan Stichting tegen Kanker antwoordt Jacqueline vol overtuiging: “Niet over nadenken, gewoon doen!”

Het volledige verhaal van Jacqueline kan je lezen in haar getuigenis.

Waarom Stichting tegen Kanker in uw testament opnemen?

Patiënten en hun naasten begeleiden. Een betere opsporing mogelijk maken. Preventiecampagnes opzetten. En vooral: het kankeronderzoek financieren om levens te redden. U maakt dat mogelijk met uw legaat aan Stichting tegen Kanker.

U investeert in het leven

Met uw legaat investeert u rechtstreeks in beloftevolle projecten van Belgische onderzoekers, zorgvuldig en objectief geselecteerd door nationale en internationale experts in wetenschappelijke raden. Het is een investering in het leven: u vergroot de genezingskansen van de patiënt. Bedenk eens wat dat betekent. Ook voor familie en vrienden.

Uw legaat werpt zijn vruchten af

Sinds 1988 hebben we dankzij mensen zoals u kunnen investeren in meer dan 630 onderzoeksprojecten. En dat loont: vandaag is 70% van de mensen vijf jaar na hun kankerdiagnose in leven. Dat is het resultaat van de voortdurende inzet en het harde werk van de kankeronderzoekers, die betere methoden vinden om kanker op te sporen en patiënten te behandelen, onder meer met de steun van schenkers en erflaters.

U hebt een enorme impact

Immuuntherapie is een van de belangrijkste doorbraken in kankerbehandeling van de voorbije twintig jaar geworden — levensreddend. Belgische onderzoekers, gefinancierd door Stichting tegen Kanker, speelden daarin een belangrijke rol.

Uw legaat is een hefboom: door de ontwikkeling van dergelijke doorbraken mogelijk te maken hebt u een enorme impact op de strijd tegen kanker. Niet alleen bij ons, maar wereldwijd. Niet alleen morgen, maar voor altijd. 

U steekt patiënt én familie een hart onder de riem

U doet meer dan het wetenschappelijk onderzoek steunen. U schenkt mensen die geconfronteerd worden met kanker ook de noodzakelijke praktische, emotionele en sociale opvang, door via onze Social Grants projecten te steunen die het welzijn van de patiënt en zijn familie verbeteren. U maakt ook een intiatief als Kankerinfo mogelijk, onze gratis hulplijn.

 

 

Meer weten? 

Bekijk hoe je een testament kan opstellen of hoe je een legaat kan nalaten.

Bestel onze brochure of contacteer :

 

Greta Van Der Gracht

Coördinator Legaten

0499 69 53 86

02 743 37 15

gvandergracht@stichtingtegenkanker.be

Zij helpt je graag verder.

 

BESTEL HIER UW EXEMPLAAR VAN “MIJN NALATENSCHAT”

Getuigenissen

villa max
De gezinnen waren heel gelukkig om aan deze vakantie te kunnen deelnemen. Voor velen was het sinds lang dat ze nog eens samen iets konden doen. Lees verder