Uw testament in 3 stappen

Hoe begint u aan het opmaken van een testament? Als u deze drie stappen volgt, bent u zeker dat uw wensen correct zullen uitgevoerd worden. U kan ook, kosteloos en vrijblijvend, beroep doen op de experten van Stichting tegen Kanker bij de voorbereiding van uw testament.

1. Maak een inventaris van wat u bezit

Een inventaris maken is verhelderend. Geld, aandelen, onroerend goed, verzekeringen, juwelen, kunst ... Veel mensen weten niet wat ze bezitten tot ze het opschrijven.

2. Bepaal wat u aan wie wilt nalaten

Duid in uw inventaris aan wat u aan wie wilt nalaten. Hou er rekening mee dat bijvoorbeeld uw huwelijkspartner of kinderen reservataire erfgenamen zijn en dus bij wet recht hebben op een deel van uw erfenis, de reserve. Met de rest, het beschikbaar deel, doet u wat u wilt. U kunt het geheel of gedeeltelijk nalaten aan Stichting tegen Kanker en erbij zetten waarom u dat doet: ter nagedachtenis van iemand, bijvoorbeeld.

3. Maak uw testament op

Hebt u opgeschreven wat u bezit en aan wie u wat wilt nalaten, dan moet u dat vastleggen in een testament. Dat doet u bij voorkeur in overleg met uw notaris, zodat u zeker bent dat u niets over het hoofd ziet en alles correct is. Anders bestaat het risico dat uw laatste wens niet uitgevoerd kan worden.

Als u Stichting tegen Kanker opneemt in uw testament, is het belangrijk de juiste gegevens te vermelden om verwarring te voorkomen en om te zorgen dat uw testament wordt uitgevoerd volgens uw wensen: Stichting tegen Kanker, stichting van openbaar nut, Leuvensesteenweg 479, 1030 Brussel, ondernemingsnummer 0873 268 432.

Meer info

Onze experten helpen u kosteloos, vrijblijvend en in alle discretie met de voorbereiding van uw testament zodat alles klaar en duidelijk is wanneer u bij de notaris komt. Dat geeft u zekerheid en gemoedsrust. 

Greta Van Der Gracht
Coördinator Legaten
0499 69 53 86
gvandergracht@stichtingtegenkanker.be
Zij helpt je graag verder.

 Of surf naar de website www.notaris.be

 

BESTEL HIER UW BROCHURE “TESTAMENT”

Getuigenissen

Bij een opdracht creatief schrijven aan de schrijversacademie schreef ik onderstaand gedicht. Bij de feed back adviseerde de begeleidster dit gedicht aan organisaties als de uwe te sturenLees verder