Waarom Stichting tegen Kanker in uw testament opnemen?

Patiënten en hun naasten begeleiden. Een betere opsporing mogelijk maken. Preventiecampagnes opzetten. En vooral: het kankeronderzoek financieren om levens te redden. U maakt dat mogelijk door Stichting tegen Kanker op te nemen in uw testament.

Met uw testament investeert u in het kankeronderzoek

Door Stichting tegen Kanker op te nemen in uw testament investeert u rechtstreeks in beloftevolle projecten van Belgische onderzoekers, zorgvuldig en objectief geselecteerd door nationale en internationale experts in wetenschappelijke raden. Sinds 1989 hebben we dankzij mensen zoals u meer dan 630 onderzoeksprojecten kunnen steunen.

En dat loont. Immunotherapie is een van de belangrijkste doorbraken in kankerbehandeling van de voorbije twintig jaar geworden — levensreddend. Belgische onderzoekers, gefinancierd door Stichting tegen Kanker, speelden daarin een belangrijke rol.

IK BESTEL DE GRATIS BROCHURE OVER TESTAMENTEN

Uw testament redt levens

Investeren in wetenschappelijk onderzoek is investeren in het leven. Met uw testament helpt u de kans op genezing vergroten. Eind jaren 1960 was minder dan 40% van de mensen vijf jaar na hun kankerdiagnose nog in leven. Vandaag ligt dat percentage, alle kankers samen, rond de 70%. Dat is zeer goed nieuws.

Maar ... elk jaar worden in ons land zo’n 70.000 nieuwe kankergevallen vastgesteld, dat zijn meer dan 190 mensen per dag. Meer dan ooit is het van belang dat het onderzoek vooruitgang boekt om kanker te verslaan. Daarvoor hebben we uw hulp nodig.

Témoignage

Op de vraag of ze nog advies heeft voor mensen die overwegen om Stichting tegen Kanker in hun testament op te nemen, antwoordt Jacqueline vol overtuiging: “Niet over nadenken, gewoon doen!” 

“Niet over nadenken, gewoon doen!”  

Ontdek het volledige verhaal van Jacqueline. 

U steekt patiënt én familie een hart onder de riem

U doet meer dan wetenschappelijk onderzoek steunen. Met uw testament schenkt u ook mensen die geconfronteerd worden met kanker de noodzakelijke praktische, emotionele en sociale opvang. U steunt projecten die het welzijn van de patiënt en zijn familie verbeteren, net als Kankerinfo, onze gratis hulplijn.

Meer weten?

Onze experten helpen u kosteloos, vrijblijvend en in alle discretie met de voorbereiding van uw testament zodat alles klaar en duidelijk is wanneer u bij de notaris komt. Dat geeft u zekerheid en gemoedsrust. Neem gerust contact op met:

Greta Van Der Gracht
Coördinator Legaten
0499 69 53 86
gvandergracht@stichtingtegenkanker.be

Zij helpt je graag verder.

UW TESTAMENT IN DRIE STAPPEN

VEELGESTELDE VRAGEN

 

Getuigenissen

Luc Vautmans
Winnaars zijn gewoon verliezers die nooit opgeven. Lees verder