Wat is je fiscaal voordeel? | Stichting tegen Kanker

Wat is je fiscaal voordeel?

Verminderde erfeniskosten

Als Stichting van openbaar nut genieten wij van een  verminderd tarief op het vlak van successierechten. Het grootste deel van je legaat, van welk bedrag dan ook, kan zo optimaal worden besteed en het aantal genezingen nog verhogen. 

Hoeveel erfbelasting betaalt Stichting tegen Kanker?

De successierechten variëren naargelang het gewest waar de erflater zijn woonplaats heeft:

  • Vlaams Gewest: 8,5 %
  • Waals Gewest: 7 %
  • Brussels Hoofdstedelijk Gewest: 7 %

Ook de erfbelasting van je andere erfgenamen verminderen?

Met het duolegaat betalen je erfgenamen geen erfbelasting. Je neemt ook Stichting tegen Kanker op in je testament en je bepaalt dat de Stichting de volledige erfbelasting voor haar rekening neemt. Zo houden je erfgenamen netto meer over en steun je bovendien Stichting tegen Kanker en zijn strijd tegen kanker.

Een cijfervoorbeeld

Is het duolegaat interessant voor jou? Laat een simulatie opmaken door Stichting tegen Kanker (contact zie hieronder) of ga naar je notaris. Om dichtbij huis een notaris te vinden, ga je naar www.notaris.be.

Meer info

Bestel de brochure of contacteer :

Greta Van Der Gracht

Coördinator Legaten

02 743 37 15

gvandergracht@stichtingtegenkanker.be

Zij helpt je graag verder.
Laatst aangepast op: 11/07/2019

Getuigenissen

Christine verneemt dat ze kanker heeft wanneer zij en haar man het over een tweede kindje hebben. Ze getuigt over haar gevecht tegen de ziekte, de gevolgen ervan op haar dagelijkse leven en de steun die zij vond in de diensten van de Stichting.Lees verder