De Warmste Week: steun Stichting tegen Kanker | Stichting tegen Kanker

De Warmste Week: steun Stichting tegen Kanker

De laatste week van het jaar staat weer voor solidariteit en warmte dankzij de Warmste Week van Studio Brussel. Ook dit jaar kan er weer geld ingezameld worden voor een zelfgekozen goed doel. 

Waarom een actie starten voor Stichting tegen Kanker?

Dankzij wetenschappelijk kankeronderzoek zien we de behandelingen vooruitgaan, kunnen patiënten en hun familie rekenen op een steeds betere begeleiding, en zijn opsporing en preventie tegelijk hoopgevend en uitdagend. Stichting tegen Kanker speelt in elk van die drie domeinen een belangrijke rol en dat volkomen onafhankelijk en transparant. Onze expertise geniet dan ook nationaal en internationaal erkenning. Kanker terugdringen? Daar werkt het hele team van Stichting tegen Kanker keihard aan op een professionele, enthousiaste en integere manier.

Wat kan je doen om de Stichting te steunen?

Organiseer zelf een actie

Wafels bakken, een fuif organiseren of snoepjes verkopen? Dankzij jouw acties kunnen we kankeronderzoek steunen!

Registreer hier jouw actie voor Stichting tegen Kanker

Doe mee aan de Ketnet-Koekenbak

Bak samen met je juf of meester en klasgenoten de lekkerste koekjes voor het goede doel! Je kan als klas of met heel de school meedoen aan Ketnet-Koekenbak.

Bak mee met de Ketnet-Koekenbak

Vorig jaar bakten de Ketnetters van het vierde leerjaar uit basisschool Kadrie in Kalmthout superlekkere zandkoekjes ten voordele van Stichting tegen Kanker. Bekijk het filmpje hier.

Loop mee met de Warmathon

Zin in een iets sportievere uitdaging? Schrijf je dan in voor de Warmathon en kies Stichting tegen Kanker als goed doel. De Warmathon vindt plaats op volgenda data in deze steden:

Bedankt voor jullie actie: 

De volgende acties hebben zich al geregistreerd voor de Warmste Week ten voordele van Stichting tegen Kanker. Steun hun verkoop of moedig hen aan tijdens het sporten!

KLIMOP LEEST FOR LIFE

"Eind augustus verloren wij onze directeur Daniël, na enkele jaren moedig gevochten tegen lymfeklierkanker. 

Heel snel kwamen we met ons leerkrachtenteam tot het besluit dat we met de hele school aan de slag wilde gaan om ons in te zetten voor het goede doel. 

We willen alle mensen die te maken krijgen met kanker een hart onder de riem steken, maar op deze manier willen we ook tijdens de warme weken ook dicht bij meester Daniël zijn.

Hijzelf was een geweldig positief en inspirerend man, iemand die wij elke dag erg missen.

Wij organiseren voor „Stichting tegen kanker” verschillende acties.

Op 12 november zijn we gestart met onze leesmarathon. Alle kinderen van de school lezen op school en thuis zoveel mogelijk boeken, want zij worden door ouders, grootouders, … gesponsord per gelezen boek. 

Daarnaast vullen we een grote rospot met zoveel mogelijk rosse centjes.

Op vrijdag 14 december eindigen we dan met een heuse kerstmarkt. Iedereen is welkom om knappe knutselwerkjes van de leerlingen te kopen, of gewoon te genieten van lekkere zelfgemaakte koekjes of cake. Kinderen en ouders zorgen voor al dit lekkers! Gluwein, jenever en voor de kinderen een warme chocomelk, er is voor ieder wat wils!

Op woensdag 19 december zakken wij met een delegatie van leerkrachten (en hopelijk ook enkele leerlingen) af naar domein Puyenbroek om de cheque daar af te geven bij de presentators van de warmste week!

Wij hopen op een mooi bedrag, maar wat voor ons minstens zo belangrijk is, is het feit dat deze actie ons (leerkrachten, leerlingen, ouders, directie, …) dichter bij elkaar brengt en wij op onze manier de herinnering aan meester Daniël levend houden."

Meer info over deze actie

FRAMBOZENZACHTE GIFTSETS

"We hebben dit voorjaar ook jullie Levensloop actie (editie Gent) ondersteund en hebben hier heel veel lovende reacties aan over gehouden.

Reden dat we voor Stichting tegen kanker als goed doel kiezen is omdat we als bedrijf de laatste jaren al vaak in contact gestaan hebben met kankerpatiënten en hun verhalen.

Onze verzorgingsproducten op basis van frambozenpitolie bieden namelijk een sterke voeding, hydratatie en herstel aan de droge en gevoelige huid na chemo of bestraling. 

Het doet deugd om met onze producten een steentje te kunnen bijdragen in het herstel van mensen tijdens/na die moeilijke periode in hun leven.

Omdat we graag nog meer wilden doen, hebben we er dus voor gekozen om nu deze giftset actie uit te werken!"

Meer info over deze actie

VOLLEYTEENS4LIFE : SAMEN BLOKKEN WE KANKER AF !

"Als volleybalvriendinnen (U13 en U15 van Asterix Avo Beveren) kregen we vorig jaar heel wat verhalen over kanker te horen, dicht bij ons (de man van onze trainster, één van onze ouders, een grootouder, …) En dat liet ons niet los. Daarom beslisten we begin dit jaar om Volleyteens4Life op te starten en zoveel mogelijk geld in te zamelen ten voordele van Stichting tegen Kanker, zodat we mee kunnen helpen om de strijd definitief te winnen. We kozen voor Stichting tegen Kanker, omdat we die organisatie goed kennen omdat mijn papa en mama ook mede-organisatoren zijn van Levensloop Beveren. We zijn met 6 gestart en zijn momenteel met 15. De oudste is 15, de jongste is 10. 

We waren nog maar enkele weken bezig met onze acties toen op 14 februari één van onze papa's (Gunther) totaal onverwacht aan de ziekte overleed (een zeldzame hartkanker) en dat zorgde bij ons allemaal voor groot verdriet. In overleg met onze vriendin besloten we onze Volleyteens4Life-acties verder te zetten als eerbetoon aan papa Gunther.  Vastberaden om een mooi bedrag te verzamelen organiseren we al een heel jaar acties met ons team (snoepjesverkoop, hotdogsverkoop, chocomelkverkoop, een gesponsorde marathon van één van de papa's, enz...). De komende week plannen we nog heel wat acties (zolang onze examens het toelaten). Zo staan we 9 december op de kerstmarkt van Verrebroek met een kraampje. En op elke thuiswedstrijd van onze Liga A-ploeg voeren we actie.  En op zaterdag 22 december hebben we nog onze grote slotactie : met de hulp van een volley-vriendenploegje "Donderdaghalfelf" organiseren we een 12u-volleymarathon, een spaghettifestijn en een sfeervolle "Glow in the Dark-party". Op zondag 23 december gaan we met alle Volleyteens langs bij de Warmste week met onze cheque voor Stichting tegen Kanker. We hopen tegen dan 10.000 EUR verzameld te hebben. We zitten reeds over halfweg.

Je kan onze activiteiten volgen via www.facebook.com/volleyteens4life .

We rekenen dus op de steun van heel veel mensen om samen met ons kanker af te blokken !"

DISTANCE RUN FOR HOPE

Loopevenement waarbij vrienden de afstand willen afleggen van Decathlon Kortrijk naar Domein Puyenbroeck, die ongeveer 65 km bedraagt.

Meer info over deze actie

TER BANK KOEKENBAK

Twee klassen uit het BuSo Ter Bank willen koekjes en wafels bakken en verkopen om zo een centje te kunnen bijdragen voor Stichting tegen Kanker. "Onze leerlingen, jongeren met een matig tot ernstig mentale beperking, kunnen niet lezen of schrijven, maar gebruiken pictogrammen om schriftelijk te communiceren."

Meer info over deze actie

FARYS BAKT FOR LIFE

Het warme hart van de FARYS-medewerkers gaat dit jaar helemaal uit naar de Stichting tegen Kanker. Zij hebben de voorbije maanden al verschillende acties opgezet, goed voor ruim 2 000 euro. Zo namen 35 collega’s op 7 oktober deel aan Levensloop Aalst, de verkoop van kraantjeswater en gadgets bracht extra centen in het laatje. Heel wat collega’s kochten ook pannenkoeken tijdens een afzonderlijke actie.

Orgelpunt wordt zonder twijfel de Warmste Week, die bij FARYS jaarlijks rond half december plaatsvindt. Dan zetten de keukenprin(es)sen van FARYS hun beste beentje voor om zelfgemaakte soep, taarten en ander lekkers te verkopen. Ook die opbrengst gaat integraal naar de Stichting tegen Kanker. Streefdoel is om in totaal 5 000 euro in te zamelen.

Meer info over deze actie

BOOMSTRONK FOR LIFE

"Onze actie valt samen met ons 85-jarig bestaan. We hebben dit jaar verschillende initiatieven ondernomen waarbij we ons jubileumjaar in de verf hebben gezet, maar we wilden met één actie ook echt iets doen voor een goed doel. Want 85 jaar worden, dat is geen evidentie. Niet als bedrijf, maar ook niet als mens. Om die reden hebben we besloten om ons feestjaar – zoals dat op een feest hoort – af te sluiten met taart. Meer bepaald 85 meter taart, een boomstronk uiteraard (wat konden we anders als houtbedrijf?), waarvan we de stukken zullen verkopen voor Music for Life. De opbrengst gaat integraal naar Stichting tegen Kanker. In de hoop te kunnen helpen om anderen nog heel wat mooie verjaardagen te bezorgen. "

Meer info over deze actie

SPINNINGMARATHON

"Al onze acties die we doen zijn voor Stichting tegen Kanker, of kankeronderzoek gerelateerd. We doen ook al 5j mee aan Levensloop Kortrijk.  De voorbije jaren ging onze opbrengst via Levensloop naar STK. We zijn met 7 personen in het bestuur die jammer genoeg allemaal in contact kwamen met die vuile ziekte, hetzij zelf, partner of familie. We zijn ook met een grote groep fietsers, die door het aankopen van onze koersuitrusting de drang naar meer en kwalitatief onderzoek willen ondersteunen. Meer info kan je ook vinden op www.cyclo4cancer.be , daar kunnen de mensen ook inschrijven."

SPAARVARKEN

Omdat je een 'boss fight' niet op je eentje kan winnen...

Meer info over deze actie

AMAZING BANDS

Verkoop van Amazing bands, armbandjes in een soort elastiek die je dus ook als haarelastiekje kan gebruiken! Altijd handig als je dus je haarbandje nooit bij je hebt, kan je gerust je armband een 2de leven geven als haarbandje.

Meer info over deze actie

WARMTEKUSSENTJES

"Waarom deze actie? Mijn mama is ondertussen bijna 3 jaar geleden gestorven aan kanker en een goede vriendin 2 jaar geleden. Met deze actie hoop ik het onderzoek te kunnen steunen. Vorig jaar hebben we ook al meegedaan door lipsticks te verkopen, dit was ook voor een doel tegen kanker. Toen is het idee opgekomen om een warmtekussentje te maken in de vorm van een vlam, het logo van de warmste week. Om iedereen wat warmte te brengen in welke vorm dan ook. En daarbij steunen we dan ook het goede doel. "

Meer info over deze actie

SNOEPVERKOOP INTERNAAT TIELT-RUISELEDE

"Als internaat verkopen wij snoepzakjes om Stichting tegen Kanker te steunen en op deze manier ons steentje bij te dragen!" 

GEERT'S DODENTOCHT 2018

"Tijdens die tocht heb ik extra veel moeten denken aan de dierbaren die we allemaal verloren aan kanker."

Meer info over deze actie

ONTDEK ALLE ACTIEs HIER

Laatst aangepast op: 8/01/2019

Getuigenissen

Tom, de echtgenoot van Sophie, kreeg en overwon kanker. 3,5 jaar later is alles onder controle en voor het eerst durft het koppel weer dromen, van een toekomst, de verdere uitbouw van Toms fietsenzaak én van een grote verbouwing. Ondanks eerdere positieve signalen, blijkt het afsluiten van een schuldsaldoverzekering echter onmogelijk, ook niet mits uitsluitsel van kanker of het betalen van een schappelijke bijpremie. “Alsof kanker ons een heel leven achtervolgt.”Lees verder