Tour of Hope: 3-5 juli 2014

Wat is Tour of Hope?

Met de Tour of Hope organiseert Stichting tegen Kanker de handen een uniek fietsevenement voor fondsenwerving tegen kanker. De Tour gaat door op 7 bergcols in Barcelonnette (Alpes de hautes Provences, Frankrijk). Met als hoogtepunt de col de La Bonette (2803m)! De Stichting koos de 7 cols als symbool voor de 7 oncologische onderzoekscentra van onze Belgische universiteiten. De opbrengst van de Tour of Hope gaat naar deze 7 centra, zodat zij nog meer vooruitgang tegen kanker kunnen verwezenlijken.

Voor wie?

Iedereen mag deelnemen! Je bent niet verplicht om de 7 cols te beklimmen. Je kiest je eigen parcour en tempo.

Deelnamevoorwaarden

Bij inschrijving wordt gevraagd om 200 euro te storten om de kosten van de organisatie te kunnen dekken. Elke deelnemer wordt ook aangemoedigd om fondsen te werven. De ingezamelde fondsen mogen later gestort worden en gaan integraal naar Stichting tegen Kanker. Hiervoor heb je tijd tot 1 juli en je mag die op alle denkbare manieren verzamelen. Organiseer je een wafelslag, een tombola of een stratenloop? Alles kan!

Je kan je eigen collectepagina opstarten op idonatefor.cancer.be en online geld inzamelen. Vanaf 40€ kunnen je sponsors een fiscaal attest ontvangen. Je kan ook je ingezamelde bedrag in één keer storten op BE80 0000 0011 4477 met de vermelding van je naam en voornaam. Hiervoor kun je zelf geen fiscaal attest ontvangen.

Alle informatie op www.tourofhope.be

 

Getuigenissen

An-Sofie is 27. Delphine nog jonger: 24. Niet meteen het stereotiepe beeld van “patiëntes”. En toch zijn ze dat. Ze kregen alletwee voor hun 25e te horen dat ze een melanoom hadden, de gevaarlijkste huidkanker die er is. Opmerkelijk: als ze toen wisten wat ze nu weten over uv, was het nooit zover gekomen. Vandaag zijn deze levenslustige dames in remissie en ze hebben een boodschap, die op een dag misschien wel jouw leven kan redden: Bescherm jezelf tegen te veel zon!Lees verder