Wereldkankerdag: Fabels over Kanker

4 februari: Werelddag tegen Kanker.

Dit wereldwijde initiatief wordt elk jaar georganiseerd door de internationale ‘Union for International Cancer Control’ (UICC). Ook Stichting tegen Kanker werkt er in België actief aan mee.

De Werelddag tegen Kanker wil de strijd tegen kanker op de internationale politieke agenda zetten. Kanker eist namelijk wereldwijd elk jaar om en bij de 8 miljoen levens. Dat is meer dan HIV/AIDS, tuberculose en malaria samen! In België krijgen jaarlijks meer dan 60 000 mensen kanker.

Kanker - Wat weet je ervan? Check de feiten!

Voorkomen is beter dan genezen! Via preventie zouden we een derde tot zelfs de helft van alle kankers kunnen vermijden. Daarom is het internationaal thema van deze Werelddag: ‘Kanker - Wat weet je ervan? Check de feiten!’, want er bestaan helaas nog veel fabels over kanker.

Stichting tegen Kanker startte in dit kader een enquête om de eventuele misvattingen over kanker bij de Belgische bevolking te onderzoeken. Hieruit bleek dat 43% van de Belgen ten onrechte denkt dat kanker vooral veroorzaakt wordt door externe factoren, maar in realiteit komt de belangrijkste invloed van onze individuele levensstijlen. Na deze enquête leek het dus een goed idee om de beste anti-kankerreflexen nog eens op een rijtje te zetten.

12 reflexen tegen kanker

4 fabels op een rijtje: informatiebladen

<<informatie voor de pers>>

Getuigenissen

Christine verneemt dat ze kanker heeft wanneer zij en haar man het over een tweede kindje hebben. Ze getuigt over haar gevecht tegen de ziekte, de gevolgen ervan op haar dagelijkse leven en de steun die zij vond in de diensten van de Stichting.Lees verder