Coaches opgeleid door Stichting tegen Kanker

In het kader van je werkhervatting (voorbereiding van of effectief terugkeer), kan je bij de meeste coaches opgeleid door Stichting tegen Kanker gebruik maken van loopbaancheques waardoor je maar een klein deel van de begeleiding zelf betaalt en de rest door de Vlaamse overheid. Voor meer info wie in aanmerking komt en hoe deze te bestellen, verwijzen wij u naar de website van de VDAB : www.vdab.be/loopbaanbegeleiding.

Stichting tegen Kanker heeft RECONNECT ontwikkeld. Een gratis online leerplatform om werkgevers te begeleiden in een succesvolle re-integratie van medewerkers tijdens en na kanker.

Ik ben een patiënt

Kanker overkomt je als een donderslag bij heldere hemel. Elke structuur in je leven lijkt te vervagen en je komt terecht in een rollercoaster aan emoties die op de diagnose volgen. Op dat moment kan een coach ondersteuning bieden. Hij of zij loopt even mee op je parcours en staat je bij om het evenwicht terug te vinden in je persoonlijk leven en tussen je privé en professionele leven.

Lees meer

Ik ben een werkgever

Terug gaan werken na kanker is voor iedereen anders. En het moet gezegd worden, ook voor de werkgevers is het niet altijd gemakkelijk. Elke persoon is anders, elk traject is ook anders, afhankelijk van het type kanker en de behandeling die hij of zij onderging, van het soort werk dat die deed, van jou als werkgever, de collega’s, enzovoort. Als werkgever is het belangrijk in het achterhoofd te houden dat je hier geen rechte lijn in kan trekken. Dat in tegenstelling tot bedrijfsprocedures die vaak rechtlijnig en goed afgebakend zijn.

Lees meer

Ik zoek een gecertificeerde coach

Een coach ondersteunt je vanuit jouw unieke situatie, gaat samen met jou op zoek naar je krachten en je mogelijkheden. Samen tekenen jullie een stappenplan op maat uit, je krijgt begeleiding en steun onderweg.

MEER INFO

Getuigenissen

Na haar borstkanker besloot Maria om vrijwilliger te worden voor Stichting tegen Kanker. Vandaag is zij een van onze schoonheidsconsulentes die patiënten in de watten leggen. Wat haar motiveert, is anderen de zorgen bieden die zij zelf ontving toen ze ziek was.Lees verder