« Coaching & Kanker » - uw gids terug naar werk

Kanker heeft een impact op het leven van de patiënt, op zijn entourage en op zijn of haar professionele leven. Stichting tegen Kanker wil een brug vormen tussen deze aspecten en zet in op een netwerk van gecertificeerde coaches die de uitdagingen van mensen met en na kanker en werkgevers begrijpen. De coaches bieden ondersteuning aan alle partijen rond de tafel.

Laatst aangepast op: 9/12/2020

Ik ben een patiënt

Kanker overkomt je als een donderslag bij heldere hemel. Elke structuur in je leven lijkt te vervagen en je komt terecht in een rollercoaster aan emoties die op de diagnose volgen. Op dat moment kan een coach ondersteuning bieden. Hij of zij loopt even mee op je parcours en staat je bij om het evenwicht terug te vinden in je persoonlijk leven en tussen je privé en professionele leven.

Lees meer

Ik ben een coach

Stichting tegen Kanker biedt een gespecialiseerde opleiding met een kwaliteitslabel aan coaches aan die hen voorbereidt op het begeleiden van mensen met en na kanker, op weg naar een evenwichtig leven en werk. Het netwerk van Stichting tegen Kanker ondersteunt haar gecertificeerde coaches met intervisie en supervisie, en door middel van wetenschappelijk onderbouwde best practices.

Lees meer

Ik ben een werkgever

Terug gaan werken na kanker is voor iedereen anders. En het moet gezegd worden, ook voor de werkgevers is het niet altijd gemakkelijk. Elke persoon is anders, elk traject is ook anders, afhankelijk van het type kanker en de behandeling die hij of zij onderging, van het soort werk dat die deed, van jou als werkgever, de collega’s, enzovoort. Als werkgever is het belangrijk in het achterhoofd te houden dat je hier geen rechte lijn in kan trekken. Dat in tegenstelling tot bedrijfsprocedures die vaak rechtlijnig en goed afgebakend zijn.

Lees meer

Ik zoek een gecertificeerde coach

Een coach ondersteunt je vanuit jouw unieke situatie, gaat samen met jou op zoek naar je krachten en je mogelijkheden. Samen tekenen jullie een stappenplan op maat uit, je krijgt begeleiding en steun onderweg.

MEER INFO

Getuigenissen

Hoe reageer je als een dokter je vertelt dat je ongeneeslijk ziek bent? Johan was eerst kapot van het nieuws. Maar hij besloot om door te zetten, te blijven vooruitgaan, om contact te houden met alle mensen om hem. Deze positieve benadering helpt hem om te blijven volhouden.Lees verder